Helena tager børnene med

Helena har sine to børn med til familie-spiseaften hver tirsdag på Café Jydepotten, og hun kan slet ikke undvære det


- Det er guld værd for mig – og også for børnene. Jeg vil slet ikke kunne undvære det.

Sådan siger 23-årige Helena Larsen, der hver tirsdag eftermiddag møder ind til familie-spiseaften på Café Jydepotten i Grindsted sammen med sine børn – Isabella på tre år og Liam på et år.

Far er ikke med, for han gider ikke rigtig fællesskabet på Jydepotten. Til gengæld er Helenas mor, Pia, lillesøster Camila på 14 år og nevøen Mads-Emil på tre år også med til familie-spiseaftnen.

Inden maden kommer på bordet er der aktiviteter for børnene, og i dag skal der dekoreres skotøjsæsker. Det optager børnene meget. Helena og hendes mor hjælper sammen med andre voksne med at holde styr på malingen og penslerne. Men det er det sociale samvær og ikke maden, som betyder allermest for Helena.

- Jeg får en masse guldkorn fra andre mennesker og lærer at takle dem og være sammen med dem, forklarer Helena. Hun tilføjer, at der kommer mange gæster med meget forskellige baggrunde til disse familie-spiseaftner, og at man her lærer at mestre forskelligheden blandt folk.

Jeg får en masse guldkorn fra andre mennesker

Man bliver glad
Helena synes, at Jydepotten er et meget socialt sted, hvor man bliver glad, når man kommer ind. Og så fortæller hun, at Jydepotten er et godt sted at komme og snakke, hvis man har problemer.

- Da jeg var på kontanthjælp vidste jeg ikke, hvad jeg ville. Men så foreslog Niels (leder Niels Christensen, red.), at jeg skulle tage en HF-uddannelse. Han tror på én og opmuntrer én, fortæller Helena og efterlader ingen tvivl om, at besøgene på Jydepotten og samtalerne med caféens leder gør en stor forskel.

Ros og anerkendelse
Hun lader forstå, at den ros og anerkendelse, hun hele tiden får af personalet og de frivillige på Jydepotten, betyder rigtig meget for hende. Måske dette samt cafélederens mange anerkendende snakke med hende har gjort, at hun efter endt barselsorlov nu er gået i gang med uddannelsen til social- og sundhedshjælper.

Næste tirsdag tager Helena igen børnene i hånden og møder op til en fornyet omgang børneaktiviteter, hyggeligt samvær, livsvisdom, anerkendelse og god mad på Café Jydepotten.

 

Fra Hjerterum, vinter 2014
Tekst: Henning Søgaard Nielsen

Behandling, rådgivning og omsorg til mennesker i udsatte livssituationer

Giv et måltid og STØT udsatte og hjemløse under krisen

Vores nødberedskab under Corona-krisen er under pres. Udsatte og hjemløse er dobbelt sårbare. Du kan hjælpe ved at give et gratis måltid >>

Stort pres på sociale caféer og væresteder

Flere sociale caféer og væresteder - blandt andet Café Paraplyen på Frederiksberg - oplever et voldsomt pres på nødberedskabet

I Folkekøkkenet afviser man ingen, som er sultne

I Folkekøkkenet i Kolding afviser man ingen, som er sulte. Her tilberedes masser af lækker mad, som leveres ud af huset.

javinform.com Shemale Porn comicsmap.cc javplays.com