Poul tager børnene med på Kilden

Poul Christensen tager sine børn med til familieaftener på Værestedet Kilden, og de nyder alle disse aftener. Her fortæller han, hvorfor det gør en forskel.

 

Kilden i Hurup er et fristed for folk med ar på sjælen, eller som har det vanskeligt i hverdagen.

Personalet og de mange frivillige på Kilden er altid glade, imødekommende og åbne for forslag til aktiviteter fra brugernes side. På Kilden er der blandt andet en forældregruppe, en mødregruppe, en fædregruppe og tilbud om fælles ferier for forældre og børn.

Hver anden mandag mødes vi i forældregruppen til fælles spisning og hygge på Kilden, hvor der ud over personalet altid deltager tre-fire frivillige. Som bruger af Kilden og med tre unger nyder vi meget disse dage. Der er rigtig god stemning, og snakken går livligt på kryds og tværs af bordet. Og ungerne er rigtig gode til at lege sammen, selv om der er stor aldersspredning på dem.

Personale, frivillige samt et par brugere hjælpes ad med at få lavet maden til vores spiseaftener, og maden falder altid i god jord hos både store og små. Når aftenen går på hæld hjælpes alle med at få ryddet op.

Ferier giver venskaber
Forældregruppen tager hvert år på sommerferie i fire dage, hvor der også her er frivillige, som er helt friske på at tage med. Her bliver der lavet en turnusordning, som fortæller, hvornår man skal hjælpe i køkkenet, og det fungerer rigtigt godt. På nær når man som å-menneske skal have morgenvagten.

Disse fire dage er der forskellige udflugter, som man hver især kan tage med på. Eller man kan tage afsted til det, der nu lige er stemning for den dag.

Et åndehul fra hverdagen
Jeg og ungerne har været med i fire år, hvilket har betydet rigtig meget for os, da jeg ikke selv har været i stand til at planlægge det hele selv. Jeg har gennem disse år fået nogle rigtig gode venner, som jeg har kunnet pjatte med eller tage en rigtig god snak med om, hvad der er sket siden sidst. Derudover er der masser, man kan give sig til med ungerne. For eksempel spille spil eller gå ture til vandet.

Kilden er helt sikkert et åndehul fra hverdagen for rigtig mange mennesker, og stedet har et personale, der lever op til det gamle ordsprog: ”Hvor der er husrum, er der hjerterum”.

Kilden er helt sikkert et åndehul fra hverdagen for rigtig mange mennesker

Fakta om Værestedet Kilden i Hurup

  • Er et dag- og aktivitetstilbud for psykisk syge mennesker
  • Besøges dagligt af 20-25 brugere
  • Besøges i alt af ca. 90 forskellige brugere
  • Har herudover tilknyttet 16 familier

 

Fra Hjerterum, sommer 2014
Tekst: Poul Christensen, bruger af Værestedet Kilden i Hurup

Behandling, rådgivning og omsorg til mennesker i udsatte livssituationer

Giv et måltid og STØT udsatte og hjemløse under krisen

Vores nødberedskab under Corona-krisen er under pres. Udsatte og hjemløse er dobbelt sårbare. Du kan hjælpe ved at give et gratis måltid >>

Stort pres på sociale caféer og væresteder

Flere sociale caféer og væresteder - blandt andet Café Paraplyen på Frederiksberg - oplever et voldsomt pres på nødberedskabet

I Folkekøkkenet afviser man ingen, som er sultne

I Folkekøkkenet i Kolding afviser man ingen, som er sulte. Her tilberedes masser af lækker mad, som leveres ud af huset.

javinform.com Shemale Porn comicsmap.cc javplays.com