17-årig cirkusprinsesse tumler elefanten Ramboline

Under opvæksten tegnede intet til, at den kun 17-årige Stine-Marie Greisen i dag skulle være Danmarks nyeste cirkusprinsesse og tumle den kæmpestore elefant Ramboline i Cirkus Trapez.

24. juni 2016. Af pressekonsulent Torben Lindberg.

- Jeg tænkte, at jeg skulle være skolelærer - som min mor, siger Stine-Marie.

Hun kendte intet til cirkuslivet, men efter at have været med i værestedet Gademix’s cirkus-workshop begyndte Stine-Marie at drømme om at blive cirkusartist. Og drømmen er nu gået i opfyldelse for Stine-Marie, som optræder med otte – nogle gange ret stædige - geder og elefanten Ramboline.

- Det er fantastisk. Hårdt arbejde. Men også rigtig sjovt, siger Stine-Marie, der i sommer turnerer i fire måneder sammen med Cirkus Trapez.

Det var værestedet Gademix i Kolding, som hører under KFUM’s Sociale Arbejde, der i 2013 afviklede fem dages cirkus-workshop i samarbejde med Isabella Enoch fra Cirkus Dannebrog (Isabella har siden startet Cirkus Trapez). Her tilmeldte Stine-Marie sig den gruppe, som skulle lære at fremføre dyr, og hun var fra første øjeblik helt hjemme på ryggen af elefanten Ramboline.

Isabella Enoch inviterede den følgende sommer Stine-Marie og to jævnaldrende veninder fra Cirkus Gademix til at rejse sammen med Isabella og Cirkus Danneborg i 14 dage af deres sommerferie.

I 2014 deltog Stine-Marie og de to veninder igen i Cirkus Gademix i efterårsferien, denne gang som Isabellas hjælpere og rollemodeller for de nye deltagere af værestedets cirkus-workshop. Og endnu engang blev de den følgende sommer, inviteret med på 14 dages sommerferie i Cirkus Danneborg.

Nu var Stine-Marie ikke længere i tvivl: Hun ville arbejde i cirkus, når hun blev stor. Derfor startede hun et uddannelsesforløb på Hansenberg Organia som dyrepasser. De seneste to år har hun desuden været instruktør i Cirkus Gademix’s workshops.

- I Gademix er vi naturligvis meget stolte af, at Stine-Marie nu skal rejse med Cirkus Trapez hele sæsonen i 2016, og vi ønsker hende, Ramboline og det nye Cirkus Trapez alt muligt held og lykke på touren, siger leder af Gademix, Hanna Andresen.

FAKTA OM GADEMIX:
Gademix er et socialt værested under KFUM’s Sociale Arbejde for unge i alderen 10 til 16 år i Koldings sydvestkvarter.

Gademix er startet i forbindelse med kvarterløft - et byfornyelsesprojekt, hvor Kolding Kommune inviterede kvarterets unge og voksne til at samarbejde med kommunens streetwalkere om at komme med idéer til at gøre sydvest-kvarteret bedre for børn og unge.

I flere år har Gademix arrangeret cirkus-workshops i samarbejde med professionelle artister.

Læs mere på: www.gademix.dk 

17-årig cirkusprinsesse

Stine Marie Griesen fra Kolding har opnået sin drøm om at blive cirkusartist i Cirkus Trapez, hvor hun optræder med otte geder og elefanten Ramboline.

Gældsrådgivning akkrediteret

Gældsrådgivningen På Fode Igen har fået RådgivningsDanmarks kvalitets-stempel i form af en akkreditering af rådgivningen

VOXPOP: Hvornår er man fattig?

Pia kan ikke finde pengene til at få sine tænder lavet. Derfor føler hun sig fattig. Hun efterlyser hjælp til børnene. Læs mere.

VOXPOP: Hvornår er man fattig?

Misse føler sig fattig, fordi hun har svært ved at betale sine faste udgifter. Børnene har aldrig haft termotøj. Læs mere.