Cykelløb skal sikre børn nye venskaber

Kampklare politikere, trænede cykelryttere og glade amatører kaster sig lørdag den 7. oktober 2017 på jernhestene i ”Tour de Gademix” i Kolding.

3. oktober 2017. Af Torben Lindberg.

- Cykelløbets overskud er med til at sikre børn og unge en tryg base og mulighed for at danne netværk og venskaber, siger Viktor Lindholm Jacobsen, leder af det sociale værested Gademix.

En lang række sponsorer støtter cykelløbet, der tidligere har givet et overskud på omkring 80.000 kroner – et meget vigtigt tilskud til de daglige aktiviteter og feriearrangementer i Gademix.

En god del af politikerne i Kolding bakker op om arrangementet og varmer op til valgkampen ved at konkurrere på cyklerne. Blandt deltagerne bliver blandt andet folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen og borgmesterkandidat Christian Haugk fra Socialdemokratiet.

Styrk kondien – støt unge
Det er muligt at melde hold ¬med tre deltagere til cykelløbet helt frem til kl. 12 lørdag enten ved at kigge forbi Gademix på Junghansvej 121 eller på mobil 5051 7217 eller e-mail gademix@kfumsoc.dk. Alle kan være med og er velkomne til at stille et cykelhold – fra skolen, virksomheden, sportsklubben, opgangen eller andet.

Gademix tager også med glæde imod flere sponsorer, som har lyst til at hjælpe værestedets børn og unge. Og det er også muligt at støtte via MobilePay på 2059 4724.

Tilskuere har mulighed for at købe en tur i rickshaw og opleve gøgleren David Sosman fra Cirkus Trapez samt deltage i en lang række konkurrencer.

Tour de Gademix varer fra kl. 13 til 16 lørdag den 7. oktober 2017. Det foregår omkring Gademix med start og mål ved Kvarterhuset på Junghansvej 121.

PROGRAM
Indtil kl. 12:00 lørdag er det muligt at tilmelde hold. Sponsorer kan melde sig helt indtil kl. 16:00.

Kl. 13.00 Åbningstale ved Jacob Vittrup, præst i den Apostolske Kirke
Kl. 13.10 Vi synger "Lad os bygge bro"
Kl. 13.30 1. heat sendes afsted
Kl. 14.15 2. heat sendes afsted
Kl. 15.00 3. heat sendes afsted
Kl. 15.30 Underholdning med den super dygtige jonglør, David Sosman fra Cirkus Trapez
Kl. 15.50 "Dagens Gave"
Kl. 15.55 Afsløring af dagens resultat
Kl. 16.00 Afslutning

På dagen bliver der salg af:

  • Kaffe, te, saft, vand, kage, frugt og grillpølser med brød fra Café Gademix
  • FARVELADEAKROBAT-produkter (malerier, bøger mv.)

Der er gevinster til tre cykelhold:

  1. Det hold, som samler flest penge, vinder en tre-retters menu med vin til seks personer på Hotel Koldingfjord.
  2. Det hold, som cykler hurtigst, vinder billetter til en håndboldkamp med KIF Kolding København
  3. Det hold, der på dagen kåres som det sejeste hold, vinder pizza og biograftur for fire personer i Nicolaj Cafe & Bio.

FAKTA OM GADEMIX
Gademix er et socialt værested for unge i alderen 10 til 16 år i Koldings sydvestkvarter. Værestedet er en del af KFUM's Sociale Arbejde, og det samarbejder med Kolding Kommunes ungekontakt, familieafdelingen, misbrugscentret og SSP-gruppen. Værestedet har adresse i Kvarterhuset på Junghansvej 121, Kolding.

HjerteRUM i en kold tid

I det nye nummer af magasinet HjerteRUM kan du læse om værdigrundlaget i KFUM's Sociale Arbejde. Og hvad det betyder for gæster, beboere og brugere.

 

Kommentar: Indsigt forpligter

Under valgkampen fik politikerne dybere indsigt i udsattes vilkår. Det bør give sig udslag i en bedre social indsats, mener Morten Skov Mogensen.