Håb & Motivation: Sådan når du målet

Den 23. november 2018.

Psykolog og master i positiv psykologi, Ebbe Lavendt, har de seneste to dage undervist 20 frivillige i Håb & Motivation. Kurset skal styrke deltagerne evne til at støtte og hjælpe gæster og brugere af sociale tilbud.

- Jeg vil gerne blive bedre til at lytte og snakke med vores gæster om de udfordringer, de slås med, siger Randi Zürek. Hun er udlært syerske og arbejder som frivillig i den sociale café Paraplyen Frederiksbergs syværksted, hvor gæsterne kan få tilrettet og repareret tøj.

Tina Kragh, leder af Paraplyen Frederiksberg, har arrangeret kurset, som Center for Frivilligt Socialt Arbejde udbyder.

- Det er vigtigt, at vi som ansatte og frivillige reflekterer over kontakten til gæsterne. Det er livgivende med nyt input, og kurset et samtidig en anledning til at dele anekdoter og oplevelser samt drøfte, hvordan vi bedst håndterer dem i dagligdagen, siger Tina Kragh.

Med på kurset er 20 frivillige fra Café Paraplyen og værestedet Den Brogede Verden, som begge er en del af KFUM's Sociale Arbejde. Desuden deltager frivillige fra SMP - Samvirkende Menighedsplejer og Nazareth Kirke.

#cafeparaplyen #kfumsoc #frivillig #udsatte

Håb & Motivation

Hør i videoen Ebbe Lavendt fra Center for Positiv Psykologi forklare om handlekraft, forhindringer og veje mod målet.

 

Hils på Lars og Pernille

Lars Nielsen og Pernille Gerner Gravesen er netop begyndt i KFUM's Sociale Arbejde som henholdsvis IT-supporter og kommunikationskonsulent.

Kommentar: Er vi på vej retur til almissesamfundet?

Danskernes store lyst til at støtte udsatte er glædelig. Men hvis det offentlige til gengæld trækker sig, risikerer vi at ende i et almissesamfund.

Kim får handicappris for ekstraordinær indsats

Kim Truesen fra Paraplyen i Taastrup har fået kommunens Handicappris 2018 for at forbedre vilkårene for mennesker med handicap og psykisk sårbarhed.