Håb & Motivation: Sådan når du målet

Den 23. november 2018.

Psykolog og master i positiv psykologi, Ebbe Lavendt, har de seneste to dage undervist 20 frivillige i Håb & Motivation. Kurset skal styrke deltagerne evne til at støtte og hjælpe gæster og brugere af sociale tilbud.

- Jeg vil gerne blive bedre til at lytte og snakke med vores gæster om de udfordringer, de slås med, siger Randi Zürek. Hun er udlært syerske og arbejder som frivillig i den sociale café Paraplyen Frederiksbergs syværksted, hvor gæsterne kan få tilrettet og repareret tøj.

Tina Kragh, leder af Paraplyen Frederiksberg, har arrangeret kurset, som Center for Frivilligt Socialt Arbejde udbyder.

- Det er vigtigt, at vi som ansatte og frivillige reflekterer over kontakten til gæsterne. Det er livgivende med nyt input, og kurset et samtidig en anledning til at dele anekdoter og oplevelser samt drøfte, hvordan vi bedst håndterer dem i dagligdagen, siger Tina Kragh.

Med på kurset er 20 frivillige fra Café Paraplyen og værestedet Den Brogede Verden, som begge er en del af KFUM's Sociale Arbejde. Desuden deltager frivillige fra SMP - Samvirkende Menighedsplejer og Nazareth Kirke.

#cafeparaplyen #kfumsoc #frivillig #udsatte

Håb & Motivation

Hør i videoen Ebbe Lavendt fra Center for Positiv Psykologi forklare om handlekraft, forhindringer og veje mod målet.

 

Skøn og information video om Café Værestedet Montana i Skjern

Se og hør gæster, frivillige og leder Marianne Hindhede fortælle om livet og tilbuddene i den sociale Café Værestedet Montana.

Hvad gør dig glad?

Nogle gange skal der ikke så meget til - et smil eller et venligt ord? Se, hvad der gør folk glade i det nye nummer af magasinet HjerteRUM.

Lykken er at hjælpe andre

To tidligere misbrugere deler gennem digte og musik erfaringer fra et langt liv med sprut og stoffer. Læs deres historie i magasinet HjerteRUM.