Håb & Motivation: Sådan når du målet

Den 23. november 2018.

Psykolog og master i positiv psykologi, Ebbe Lavendt, har de seneste to dage undervist 20 frivillige i Håb & Motivation. Kurset skal styrke deltagerne evne til at støtte og hjælpe gæster og brugere af sociale tilbud.

- Jeg vil gerne blive bedre til at lytte og snakke med vores gæster om de udfordringer, de slås med, siger Randi Zürek. Hun er udlært syerske og arbejder som frivillig i den sociale café Paraplyen Frederiksbergs syværksted, hvor gæsterne kan få tilrettet og repareret tøj.

Tina Kragh, leder af Paraplyen Frederiksberg, har arrangeret kurset, som Center for Frivilligt Socialt Arbejde udbyder.

- Det er vigtigt, at vi som ansatte og frivillige reflekterer over kontakten til gæsterne. Det er livgivende med nyt input, og kurset et samtidig en anledning til at dele anekdoter og oplevelser samt drøfte, hvordan vi bedst håndterer dem i dagligdagen, siger Tina Kragh.

Med på kurset er 20 frivillige fra Café Paraplyen og værestedet Den Brogede Verden, som begge er en del af KFUM's Sociale Arbejde. Desuden deltager frivillige fra SMP - Samvirkende Menighedsplejer og Nazareth Kirke.

#cafeparaplyen #kfumsoc #frivillig #udsatte

Håb & Motivation

Hør i videoen Ebbe Lavendt fra Center for Positiv Psykologi forklare om handlekraft, forhindringer og veje mod målet.

 

Folkemøde: Vi sætter fokus på udsatte og ulighed

KFUM's Sociale Arbejde inviterer til debat om udsatte mennesker samt ulighed i sundhed og samfundet på Folkemødet på Bornholm. Se vores events.

KOMMENTAR: Er kirken for de stærke blot?

Folkekirken har et uforløst potentiale til at blive en samlende kraft og katalysator for fællesskaber på tværs af skel, mener KFUM's Sociale Arbejde.

KOMMENTAR: Forbyd dyre lån og forebyg fattigdom

Horribelt dyre lån fører ofte til en gælds- spiral, som øger udsatte menneskers fattigdom. Politikerne bør gribe ind, mener KFUM's Sociale Arbejde.