KOMMENTAR: ER KIRKEN FOR DE STÆRKE BLOT?

Den 29. maj 2019

Folkekirken har et stort uforløst potentiale til at blive en samlende kraft og katalysator for fællesskaber på tværs af skel. Men trods åbne døre i kirker og sognehuse har kirken en voldsom underrepræsentation af mennesker på kanten af samfundet.

"Kirken har så meget at give i kraft af sin stærke håbsfortælling og et menneskesyn, hvor ethvert menneske er ubetinget værdifuldt. Men når vi kigger rundt i kirker og sognehuse, så kan det se ud til, at folkekirken henvender sig mest til de privilegerede", skriver generalsekretær Morten Skov Mogens i en kronik i Kristeligt Dagblad.

"For tiden tales meget om ulighed i sundhed. Og ulighed i retssikkerhed. Vi bør også tale om ulighed i folkekirkeindgange. For alt for få af de mennesker, som er svært stillet i samfundet, møder folkekirken. Og kirken rækker i praksis alt for begrænset omfang ud til mennesker på kanterne".

#Folkekirken #dksocial #kfumsoc #udsattestemmer #udsatte

    

Kirken har så meget at byde på i et samfund, hvor vi i stigende grad har tendens til at omgive os med mennesker, som ligner os selv, mener Morten Skov Mogensen.

Giv et måltid og STØT udsatte og hjemløse under krisen

Vores nødberedskab under Corona-krisen er under pres. Udsatte og hjemløse er dobbelt sårbare. Du kan hjælpe ved at give et gratis måltid >>

Stort pres på sociale caféer og væresteder

Flere sociale caféer og væresteder - blandt andet Café Paraplyen på Frederiksberg - oplever et voldsomt pres på nødberedskabet

I Folkekøkkenet afviser man ingen, som er sultne

I Folkekøkkenet i Kolding afviser man ingen, som er sulte. Her tilberedes masser af lækker mad, som leveres ud af huset.

javinform.com Shemale Porn comicsmap.cc javplays.com