Kommentar: Hjemløse har behov for bedre koordineret hjælp

Den 1. marts 2019.

Vi har et offentligt system, som ikke er gearet til at håndtere kompleksiteten i hjemløses liv – for eksempel en kombination af psykisk sygdom, dårlig økonomi, misbrug og svigt gennem livet, siger generalsekretær Morten Skov Mogensen, KFUM's Sociale Arbejde.

- Der er brug for en både omfattende og langvarig indsats med hjælp, støtte og omsorg. Det siger Morten Skov Mogensen på baggrund af Rådet for Socialt Udsattes nye rapport "Benspænd og god praksis i arbejdet med hjemløse borgere".

- Man bliver ikke hjemløs ud af det blå. Når ens liv vælter, så skyldes det tit en kombination af mange ting. Derfor er det også kompliceret at hjælpe mennesker ud af hjemløsheden, og standardløsninger dur ikke. Der er i høj grad behov for at tilpasse indsatserne til den enkeltes livssituation, siger Morten Skov Mogensen.

#hjemløse #dksocial #dkpol #kfumsoc #udsatte

Ny undersøgelse af hjemløshed

"Benspænd og god praksis i arbejdet med hjemløse borgere" hedder Rådet for Socialt Udsattes nye undersøgelse af hjemløshed.

Sund mad og styrket samvær

Måltider kan være indgangen til fællesskaber for sårbare mennesker. Ansatte og frivillige har udviklet ideer til sund mad og involvering af flere.

Michael skal udvikle initiativer der støtter udsatte mennesker

Michael Aagaard Seeberg er 1. marts ansat som udviklingsleder i KFUM’s Sociale Arbejdes hovedkontor i Middelfart.

Kommentar: Hjemløse har behov for bedre koordineret hjælp

Det offentlige system er ikke gearet til at håndtere kompleksiteten i hjemløses liv. Brug for mere omfattende hjælp, mener KFUM's Sociale Arbejde.