MALERIER MED ET BUDSKAB

D. 7.9.2018

Alle mennesker er født med lige værd og krav på respekt. Med et skarpt blik for fællesskab og livets udfordringer har kunstner Kirsten Murhart i tre malerier indkapslet hvad KFUM’s Sociale Arbejde handler om: At forvandle holdning til handling og række ud til mennesker med behov.

Da KFUM’s Sociale Arbejde søgte en kunstner, der med pensel og lærred ville formå at indfange essensen af organisationens arbejde og de værdier, det i 100 år har bygget på, faldt valget helt naturligt på Kirsten Murhart. 

- Hun har i sin kunst altid haft et godt blik for at afbillede mennesker i ligeværdige sammenhænge og formidle livets udfordringer. Derfor fik hun opgaven med at male nye malerier til markering af organisationens 100 års jubilæum, fortæller generalsekretær Morten Skov Mogensen. 

  

Motiv: "I luften" / "Herretur"
Klik på motiv for forstørrelse

Motiv: "Til vands" / "I samme båd"
Klik på motiv for forstørrelse

Motiv: "Til lands" / "Bordet i midten"
Klik på motiv for forstørrelse

   

Livet kræver mod

Kirsten Murhart er før blevet kaldt ”vor tids Scherfig”, og der er da også mange sammenfald. Både Kirsten Murhart og Hans Scherfig opfatter mennesket som grundlæggende godt fra naturens side, og Kirsten Murhart har ligesom Scherfig ernæret sig ved det skrevne sprog en stor del af sit liv. Hun er uddannet købmand og journalist, og fandt sent i livet modet til at leve af sin kunst. 

- Jeg har altid malet og tegnet. Som barn var mine skrive og regnehæfter fyldt med streger. Det var min måde at fastholde en stemning eller episode på, fortæller Kirsten Murhart, der siden 2004 har været kunstner på fuld tid. Efter mere end 20 år som skrivende journalist på Næstved og Sjællandske Tidende sagde hun sit job op. 

- Jeg er hvad nogle vil kalde en irriterende optimist. Min tyrkertro på at det nok skal gå alt sammen har hjulpet mig igennem livet. Det kræver mod at sige fra over for samfundets normer, men det kan også være dét, der gør en lykkelig. Det mod vil jeg gerne give videre, fortæller Kirsten om baggrunden for sit valg af motiver til jubilæumsbillederne til KFUM’s Sociale Arbejde. 

  

Fællesskab giver livsglæde

Motiverne på de tre malerier er forskellige, dog forekommer personerne de samme: Stille, underfundige typer med åbne ansigter og store øjne.  Det er mennesker, som vi er flest: Afventende over for det nye, og ofte tøvende med at række ud til en fremmed. Ansigterne ser direkte på beskueren og vil gerne i kontakt. 

Det er netop i mødet med mennesker, der ikke gør så meget væsen af sig, Kirsten Murhart ofte finder inspiration. Mennesker, der ofte bærer en interessant livshistorie, som hun med sin kunst er med til at give en plads i samfundet.  

- I en tid hvor vi er tilbøjelige til at distancere os fra hinanden på grund af ydre faktorer, er det vigtigt, at vi bliver mindet om vi alle er født lige og ”er i samme båd.” Kirsten Murhart fortæller med sine billeder historier om du og jeg. Vi har alle brug for at være en del af et fællesskab og have en betydning for nogen, pointerer Morten Skov Mogensen, generalsekretær i KFUM’s Sociale Arbejde. 

Tryk af Kirsten Murharts malerier kan købes på www.kfumsoc.dk/shoppen som plakat og postkort. Overskuddet fra salget går til KFUM’s Sociale Arbejde.  Følg os på Facebook og lad os høre hvordan du oplever billederne.

Giv et måltid og STØT udsatte og hjemløse under krisen

Vores nødberedskab under Corona-krisen er under pres. Udsatte og hjemløse er dobbelt sårbare. Du kan hjælpe ved at give et gratis måltid >>

Stort pres på sociale caféer og væresteder

Flere sociale caféer og væresteder - blandt andet Café Paraplyen på Frederiksberg - oplever et voldsomt pres på nødberedskabet

I Folkekøkkenet afviser man ingen, som er sultne

I Folkekøkkenet i Kolding afviser man ingen, som er sulte. Her tilberedes masser af lækker mad, som leveres ud af huset.

javinform.com Shemale Porn comicsmap.cc javplays.com