Ny café for børn fra misbrugsfamilier

Café Ballast er åbnet i Kirkegade 4 i Esbjerg. Caféen er åben hver onsdag kl. 16-19, og alle børn fra misbrugsfamilier inviteres til gratis samvær og spisning.

31. januar 2018.

TV SYD har talt med nogle af børnene, som får hjælp af Ballast. Og projektmedarbejder Lise Hvarre fra Ballast fortæller om, hvilke vanskeligheder børnene vokser op med - og hvordan de kan få hjælp.

Ballast tilbyder i forvejen gratis, professionel hjælp til børn fra misbrugsfamilier - både i Sydvestjylland og Nordvestjylland.

På landsplan vokser omkring 122.000 børn op i familier med alkoholproblemer, skønner Sundhedsstyrelsen.

Café Ballast

I Café Ballast i Kirkegade 4 i Esbjerg kan børn fra misbrugsfamilier gratis komme og hygge sig og spise hver onsdag kl. 16-19.

TV Syd interviewede nogle af børnene og projektkonsulent Lise Hvarre (klik på billedet for at læse artikel og se indslaget fra TV Syd).

Skøn og information video om Café Værestedet Montana i Skjern

Se og hør gæster, frivillige og leder Marianne Hindhede fortælle om livet og tilbuddene i den sociale Café Værestedet Montana.

Hvad gør dig glad?

Nogle gange skal der ikke så meget til - et smil eller et venligt ord? Se, hvad der gør folk glade i det nye nummer af magasinet HjerteRUM.

Lykken er at hjælpe andre

To tidligere misbrugere deler gennem digte og musik erfaringer fra et langt liv med sprut og stoffer. Læs deres historie i magasinet HjerteRUM.