Ny café for børn fra misbrugsfamilier

Café Ballast er åbnet i Kirkegade 4 i Esbjerg. Caféen er åben hver onsdag kl. 16-19, og alle børn fra misbrugsfamilier inviteres til gratis samvær og spisning.

31. januar 2018.

TV SYD har talt med nogle af børnene, som får hjælp af Ballast. Og projektmedarbejder Lise Hvarre fra Ballast fortæller om, hvilke vanskeligheder børnene vokser op med - og hvordan de kan få hjælp.

Ballast tilbyder i forvejen gratis, professionel hjælp til børn fra misbrugsfamilier - både i Sydvestjylland og Nordvestjylland.

På landsplan vokser omkring 122.000 børn op i familier med alkoholproblemer, skønner Sundhedsstyrelsen.

Café Ballast

I Café Ballast i Kirkegade 4 i Esbjerg kan børn fra misbrugsfamilier gratis komme og hygge sig og spise hver onsdag kl. 16-19.

TV Syd interviewede nogle af børnene og projektkonsulent Lise Hvarre (klik på billedet for at læse artikel og se indslaget fra TV Syd).

KvarterVenner i Kolding skaber fællesskab for børnefamilier

Fællesskab er noget, alle fortjener at være en del af - det er en menneskelig ret, siger projektkoordinator Ea Særkjær Due

Kaffe, kage og kondomer på Jelling Festivalen

Udover sol, søde drinks og sjov har der også mulighed for at tale om psykisk sundhed, tabuer - og om at passe på sig selv

Alma skal støtte børn fra familier med misbrug

Alma Smakic er ansat som børn- og unge-behandler i projekt Ballast og skal arbejde i Jammerbugt, Morsø og Thisted kommuner.