Ny café for børn fra misbrugsfamilier

Café Ballast er åbnet i Kirkegade 4 i Esbjerg. Caféen er åben hver onsdag kl. 16-19, og alle børn fra misbrugsfamilier inviteres til gratis samvær og spisning.

31. januar 2018.

TV SYD har talt med nogle af børnene, som får hjælp af Ballast. Og projektmedarbejder Lise Hvarre fra Ballast fortæller om, hvilke vanskeligheder børnene vokser op med - og hvordan de kan få hjælp.

Ballast tilbyder i forvejen gratis, professionel hjælp til børn fra misbrugsfamilier - både i Sydvestjylland og Nordvestjylland.

På landsplan vokser omkring 122.000 børn op i familier med alkoholproblemer, skønner Sundhedsstyrelsen.

Café Ballast

I Café Ballast i Kirkegade 4 i Esbjerg kan børn fra misbrugsfamilier gratis komme og hygge sig og spise hver onsdag kl. 16-19.

TV Syd interviewede nogle af børnene og projektkonsulent Lise Hvarre (klik på billedet for at læse artikel og se indslaget fra TV Syd).

Dygtige ledere bliver endnu bedre

Ledere fra KFUM's Sociale Arbejdes caféer, væresteder samt døgn- og hjemløse-institutioner har taget tre moduler på diplomuddannelsen i ledelse.

Er vi blevet dårligere til at tage os af hinanden?

Danskerne mener, at vi er blevet dårligere til at tage os af hinanden. Heldigvis oplever KFUM's Sociale Arbejde også positive tendenser.

Gode intentioner i udspil om idræt for socialt udsatte

Positivt, at regeringen vil støtte en indsats for inklusion af socialt udsatte i idrætsfællesskaber, mener generalsekretær Morten Skov Mogensen.