Ny café for børn fra misbrugsfamilier

Café Ballast er åbnet i Kirkegade 4 i Esbjerg. Caféen er åben hver onsdag kl. 16-19, og alle børn fra misbrugsfamilier inviteres til gratis samvær og spisning.

31. januar 2018.

TV SYD har talt med nogle af børnene, som får hjælp af Ballast. Og projektmedarbejder Lise Hvarre fra Ballast fortæller om, hvilke vanskeligheder børnene vokser op med - og hvordan de kan få hjælp.

Ballast tilbyder i forvejen gratis, professionel hjælp til børn fra misbrugsfamilier - både i Sydvestjylland og Nordvestjylland.

På landsplan vokser omkring 122.000 børn op i familier med alkoholproblemer, skønner Sundhedsstyrelsen.

Café Ballast

I Café Ballast i Kirkegade 4 i Esbjerg kan børn fra misbrugsfamilier gratis komme og hygge sig og spise hver onsdag kl. 16-19.

TV Syd interviewede nogle af børnene og projektkonsulent Lise Hvarre (klik på billedet for at læse artikel og se indslaget fra TV Syd).

Alma skal støtte børn fra familier med misbrug

Alma Smakic er ansat som børn- og ungebehandler i projekt Ballast. Hun kommer til at arbejde i kommunerne Jammerbugt, Morsø og Thisted.

 

Velmenende og venligt trækker han stolen ud for mig

Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet. Som nyansat journalist hos KFUM’s Sociale Arbejde har mine tanker kredset om besøget på Café Parasollen.