Ny næstformand i Børnesagens Fællesråd

Simon Kangas Larsen, udviklingschef i KFUM’s Sociale Arbejde, er 24. maj 2016 valgt som ny næstformand i Børnesagens Fællesråd.

25. maj 2016. Af Torben Lindberg.

Til dagligt er Simons opgave i KFUM's Sociale Arbejde at sikre udviklingen af tilbud til mennesker i udsatte livssituationer – herunder støtte til børn og unge.

Som næstformand i Børnesagens Fællesråd vil Simon arbejde på at sikre alle børn en fair chance i livet gennem uddannelse, sundhed og fritid – og dermed bryde den sociale arv.

- Mange børn og unge vokser fortsat op under vilkår, der ikke giver dem en værdig mulighed for at finde et solidt fodfæste i livet. Der er brug for en stærk samlet stemme, som kan tale disse børn og uges sag, siger Simon Kangas Larsen og fortsætter:

- Forandringerne af vores velfærdssamfund – og ikke mindst den offentlige sektor – betyder øget kamp om opmærksomhed og resurser, og her bør det ikke være udsatte børn og unge, der betaler prisen, når midlerne ikke rækker.

Simon Kangas Larsen er blandt andet uddannet cand.theol. og master i journalistik. Han bor i Aarhus med sin kone og tre børn. Simon Kangas Larsen afløser på næstformandsposten Gitte Holmgaard, der ligeledes arbejder i KFUM’s Sociale Arbejde – som afdelingsleder for Kommunikation og Organisation.

Børnesagens Fællesråd er Danmarks ældste uafhængige børnerettighedsorganisation og har 20 landsdækkende medlemsorganisationer i Danmark, der til sammen arbejder med og for over 500.000 børn og unge. Organisationen arbejder for en vision om et Danmark uden børnefattigdom – et Danmark hvor børns ret til deltagelse, selvbestemmelse, sundhed, udvikling og tryghed er realiseret.

Afdelingsleder Gitte Holmgaard og udviklingschef Simon Kangas Larsen - henholdsvis afgående og ny næstformand i Børnesagens Fællesråd.

Gældsrådgivning akkrediteret

Gældsrådgivningen På Fode Igen har fået RådgivningsDanmarks kvalitets-stempel i form af en akkreditering af rådgivningen

VOXPOP: Hvornår er man fattig?

Pia kan ikke finde pengene til at få sine tænder lavet. Derfor føler hun sig fattig. Hun efterlyser hjælp til børnene. Læs mere.

VOXPOP: Hvornår er man fattig?

Misse føler sig fattig, fordi hun har svært ved at betale sine faste udgifter. Børnene har aldrig haft termotøj. Læs mere.