Nyt tiltag sætter familien i fokus

Med et ønske om at sætte tid til leg, aktiviteter og fællesskab mellem familier med forskellige livsomstændigheder højere på to-do-listen, åbner Hele Danmarks Familieklub nu. Her kan du få mulighed for at stoppe op, sætte familien i centrum, opleve nye fællesskaber og gøre en forskel for andre.

10. januar 2018.

Vi kender det alt for godt. Hverdagen er fyldt med gøremål. Arbejde der skal passes, handlen-ind, aftensmad, madpakker, vasketøj og skole/hjem-samtaler. Ofte er ugen gået, uden man har haft tid og overskud til at se andre end de nærmeste. Vi får ikke rakt hånden ud til dem, som står udenfor fællesskabet. For vi gør nemlig ofte, som vi plejer. Det er ikke, fordi vi som familie tænker, at vi har nok i os selv. Det er mere, fordi sådan er det bare. Livet.

”Men vi kan spore en ny tone i tiden. Vi kan mærke en voksende nysgerrighed og lyst til at se ud over ens egen familie og en spirende lyst til at bruge tid med andre familier som på forskellig vis har brug for at blive inviteret ind i et fællesskab”, siger Anne Mette Hede Jensen, national projektleder for Hele Danmarks Familieklub.

”Derfor opretter vi nu lokale familieklubber, for vi ved, at hvis vi bruger lidt tid sammen med andre familier, får vi alle mere mod på livet, flere smil og et stærkere sammenhold. For vi drømmer om, at ingen familier skal stå uden fællesskab og netværk, når livet udfordrer.

Vi er bedre sammen
”Vi tror på, at mange har et dybtfølt ønske om at være noget for andre. Og med andre. At vi sammen kan gøre en stor forskel, fordi vi er bedre sammen”, fortsætter Anne Mette Hede Jensen.

”Fakta er, at to ud af tre føler sig pressede i hverdagen. Børn ønsker sig i bund og grund blot mere tid med deres forældre. Og mange kæmper med at finde den rette balance. At få hverdagen og nærværet til at gå op i en højere enhed. Det er blandt andet de udfordringer, vi vil prøve at adressere,” fortæller Anne Mette Hede Jensen.

”Ja, og så mødes børn ikke på samme måde som tidligere på tværs af aldre og interesser med nabolagets børn. Hele vores samfund har ændret sig i den måde, vi er sociale på. Det vil vi gerne rykke lidt ved.”

Med den A.P. Møllerske Støttefond i ryggen
Hele Danmarks Familieklub er et fem-årigt civilsamfundsprojekt støttet af den A.P. Møllerske Støttefond. Projektet er et partnerskabsprojekt, hvor KFUM’s Sociale Arbejde, FDF og KFUM-Spejderne samarbejder om at skabe lokale familieklubber, der kan bygge bro til lokalsamfundet og skabe stærke, betydningsfulde fællesskaber.

Alle er velkomne
Familieklubberne henvender sig til familier af alle slags; enlige forældre, sammenbragte familier, unge familier, familier med mor, far og børn, tilflytterfamilier osv. Man mødes ca. to gange om måneden til leg, aftensmad, aktiviteter og fællesskab, og det er gratis at være med. 

Den lokale familieklub består af 8-9 familier i forskellige livssituationer og med forskellige baggrunde. Et team af frivillige står for aktiviteterne, som er målrettet børn i aldersgruppen 2-12 år, men yngre eller ældre børn er mere end velkomne til at deltage sammen med resten af familien.

Familieklubberne har opstart på Fyn og i Syd-Vestjylland den 1. marts 2018. Senere bredes klubberne ud til hele landet. Du kan læse mere og tilmelde din familie på www.heledanmarksfamilieklub.dk. Her kan du også tilmelde dig som frivillig og på den måde være med til at gøre en forskel.

Hele Danmarks Familieklub hører også gerne fra organisationer, foreninger, klubber eller andre, der ønsker at være med eller bidrage i form af sponsorater eller oplevelser.

I den lokale familieklub vil man bl.a. spise aftensmad sammen.

Hils på Lars og Pernille

Lars Nielsen og Pernille Gerner Gravesen er netop begyndt i KFUM's Sociale Arbejde som henholdsvis IT-supporter og kommunikationskonsulent.

Kommentar: Er vi på vej retur til almissesamfundet?

Danskernes store lyst til at støtte udsatte er glædelig. Men hvis det offentlige til gengæld trækker sig, risikerer vi at ende i et almissesamfund.

Kim får handicappris for ekstraordinær indsats

Kim Truesen fra Paraplyen i Taastrup har fået kommunens Handicappris 2018 for at forbedre vilkårene for mennesker med handicap og psykisk sårbarhed.