STORT PRES PÅ SOCIAL CAFÉER OG VÆRESTEDER

6.4.2020

Nødberedskabet oplever et voldsomt pres i den sociale café Paraplyen Frederiksberg. Caféen kan ikke byde gæster indenfor, men det er muligt at hente mad, få en snak udendørs eller rådgivning pr. telefon. Og telefonerne bimler konstant.

- Rigtig mange er bekymrede, for nyhederne om corona sætter en skræk i folk. Og den ufrivillige isolation gør mange ensomme mennesker triste, fordi de ikke kan følge de daglige rutiner og møde andre mennesker, siger caféleder Tina Kragh.

- I går kom 35 mennesker forbi og hentede mad, og vi forventer flere de kommende dage, når folk finder ud af, at vi udleverer mad. Kommunens socialrådgivere uddeler også madbilletter til sårbare mennesker, som hos os kan hente et måltid mad, en mælk og en kop kaffe.

Samtidig kimer caféens telefoner konstant fra mennesker, som har behov for hjælp eller savner menneskelig kontakt. Og når der er et ledigt øjeblik, ringer medarbejderne til de omkring 100 brugere, som caféen har telefonnumre på.

- Nogle af vores sårbare frivillige bliver hjemme, fx hvis de har KOL, lungeproblemer eller er i kemobehandling. Men en god del af de robuste og raske frivillige laver mad i caféen. Vi sørger selvfølgelig for at holde afstand, vaske og spritte hænder og lufte godt ud. Og hver gang en gæst har hentet et måltid mad, spritter vi af, før den næste kommer til, fortæller Tina Kragh.

Gæsterne kan spise maden udenfor, hvor der er mulighed for at sidde under et halvtag, eller tage maden med hjem. Og hvis gæsterne har behov for en samtale, så foregår det udendørs eller pr. telefon.

 

FOKUS PÅ VÆRDIGRUNDLAGET

I den nuværende situation er det ekstra vigtigt at have KFUM's Sociale Arbejdes sociale, diakonale værdigrundlag i baghovedet, mener Tina Kragh:

- Med hånden på hjertet gør vi det, vi kan, og som vi er sat i verden til. En social diakonal indsats, som er nødvendig og fagligt funderet. Faglig betyder, at vi hele tiden har en klog og rolig adfærd, som minimerer risikoen for smitte. Diakonalt arbejde betyder at have det enkelte menneske for øje - hele tiden vise omsorg og forståelse for den, som er berørt.

   

TRAVLHED PÅ TRODS

Der er travlt på Café Paraplyen på Frederiksberg med tilberedning af mad på trods af corona-krisen. Maden bliver dog ikke serveret på stedet, men bliver leveret ud af huset.

   

UDLEVERING AF MAD OG WALK AND TALK I CAFÉ PARASOLLEN I HADERSLEV

I modsætning til kommunens væresteder for socialt udsatte, så har Parasollen stadig ”åbent” – ikke med adgang til caféen, men med udlevering af mad, kage, gavekort til Hus Forbi-sælgere (som jo har svært ved at tjene lidt håndører pt., da de ikke kan sælge avisen, og der stort set ikke er nogle flasker at samle) og mange andre ting. 

De tilbyder også samtaler og rådgivning, for de normale gæster er i stigende grad frustrerede eller ensomme – nu foregår det bl.a. som walk-and-talk. 

GIV ET MÅLTID

Ønsker du at give et måltid, hvor din hjælp går ubeskåret til måltider, som uddeles af vores nødberedskab til udsatte og hjemløse, så læs mere her.

Giv et måltid og STØT udsatte og hjemløse under krisen

Vores nødberedskab under Corona-krisen er under pres. Udsatte og hjemløse er dobbelt sårbare. Du kan hjælpe ved at give et gratis måltid >>

Stort pres på sociale caféer og væresteder

Flere sociale caféer og væresteder - blandt andet Café Paraplyen på Frederiksberg - oplever et voldsomt pres på nødberedskabet

I Folkekøkkenet afviser man ingen, som er sultne

I Folkekøkkenet i Kolding afviser man ingen, som er sulte. Her tilberedes masser af lækker mad, som leveres ud af huset.

javinform.com Shemale Porn comicsmap.cc javplays.com