VI AFVISER INGEN, SOM ER SULTNE

6.4.2020

Michael henter hver dag en ordentlig portion mad i det sociale værested Folkekøkkenet i Kolding. Ikke fordi Michael spiser meget, men han tager med til nogle af naboerne, som ikke har mulighed for at komme ud og hente til sig selv.

I Folkekøkkenet er der trods corona-situationen fuld gang i køkkenet. Det sociale værested er normalt rammen om fællesskab for nogle af byens mest sårbare mennesker, som plejer at mødes over et solidt måltid mad. For tiden er det ikke muligt at invitere gæster indenfor, så nu leverer Folkekøkkenet mad ud af huset. Mennesker med et stofmisbrug kan også hente injektionsværktøj.

For Michael og Lene, to af de normale gæster, er det også vigtigt, at de får muligheden for at tale lidt med de ansatte og frivillige – på god afstand. Selvom gæsterne ikke kan opholde sig i længere tid i Folkekøkkenet, er de meget glade for at høre nyt om andre brugere, frivillige eller om hele situationen. Der er behov for lidt opmuntring. Og ét spørgsmål går igen: ”Hvornår åbner I normalt igen?”. Det trækker desværre ud.

Men menuen er stadig i top. I weekenden kokkererede Annbritt for eksempel en lækker flæskesteg med rødkål, sovs og kartofler – og pakkede det hele i plastikbakker. Derudover har gæsterne mulighed for at få både frugt og grønt samt lidt til den søde tand.

- Vi har fået en masse mælk og andre varer fra både FødevareBanken og lokale caféer, som er lukket ned. Så der er også mælk til alle, siger socialrådgiver Søren Efraimsen fra Folkekøkkenet.

Da Kolding Kommunes væresteder er lukket, oplever Folkekøkkenet en stigende efterspørgsel fra samarbejdspartnere - kommunale og sundhedsfaglige - som gerne vil sende nogle af deres borgere forbi efter lidt mad, også selvom de ikke har nogen penge.

- Vi afviser ikke nogen, som er sultne, siger Helle Hedegaard, leder af Folkekøkkenet.

  

TRAVLHED PÅ TRODS

Der er travlt med tilberedning af mad på trods af corona-krisen. Maden bliver dog ikke serveret på stedet, men bliver leveret ud af huset.

   

MASSER AF MAD

Folkekøkkenet har modtaget en stor mængde mad fra Fødevarebanken og lokale caféer, som venter på at blive tilberedt eller blot uddelt.

   

CAFÉ PARAPLYEN I TAASTRUP TILBYDER AFHENTNING OG UDBRINGNING AF MAD

Udsatte borgere, der plejer at komme i den sociale café Paraplyen i Taastrup, kan under Corona-krisen bestille mad til afhentning eller udbringning hver tirsdag. Caféen er ligesom så mange andre lukket ned, men medarbejdere og frivillige syntes, at de brugere, der ikke selv har mulighed for at handle ind eller lave mad, skal kunne bestille mad. Har man ikke kontanter eller penge, kan der købes på kredit. 

GIV ET MÅLTID

Ønsker du at give et måltid, hvor din hjælp går ubeskåret til måltider, som uddeles af vores nødberedskab til udsatte og hjemløse, så læs mere her.

Giv et måltid og STØT udsatte og hjemløse under krisen

Vores nødberedskab under Corona-krisen er under pres. Udsatte og hjemløse er dobbelt sårbare. Du kan hjælpe ved at give et gratis måltid >>

Stort pres på sociale caféer og væresteder

Flere sociale caféer og væresteder - blandt andet Café Paraplyen på Frederiksberg - oplever et voldsomt pres på nødberedskabet

I Folkekøkkenet afviser man ingen, som er sultne

I Folkekøkkenet i Kolding afviser man ingen, som er sulte. Her tilberedes masser af lækker mad, som leveres ud af huset.

javinform.com Shemale Porn comicsmap.cc javplays.com