KFUM TOUREN

KFUM Touren har det mål at få flere brugere af vores sociale caféer og væresteder til at dyrke mere motion i et trygt fællesskab.

 

KFUM Touren har som sit primære formål at sætte fokus på idræt, motion og fællesskab

HVAD ER KFUM TOUREN?

KFUM Touren er et projekt, der foreløbig strækker sig frem til foråret 2019, hvor det er ønsket og målet at få flere brugere på vores væresteder til at dyrke mere motion i et trygt fællesskab. De deltagende brugere kan i projektperioden deltage i ugentlige gå- eller cykelture på deres lokale café eller værested. Fordelt over perioden afholdes der events med gå- og cykelruter af varierende længde og sværhedsgrad, hvor motion, glæde og (natur)oplevelser er i højsædet.

KFUM’s Sociale Arbejde har indgået samarbejde med DGI Cykling omkring cykelaktiviteterne.

Alle deltagere modtager ved tilmelding til KFUM Touren en lille rygsæk med en halsedisse. Hvis der er brug for skridttællere eller cykelshorts kan projektlederen kontaktes. Ved deltagelse i de forskellige events optjener deltagerne point, der ved KFUM Koppen 2019 udmønter sig i flotte præmier.

HVAD ER FORMÅLET MED KFUM TOUREN?

KFUM Touren har som sit primære formål at sætte fokus på idræt, motion og fællesskab som vigtige elementer i det sociale arbejde og give inspiration til at få brugerne på vores 30 sociale caféer og væresteder i gang med at være fysisk aktive.

Igennem projektet vil vi styrke brugernes selvværd, lære dem at sætte et mål og arbejde for at nå det, primært via ugentlige gåture arrangeret og udført af værestedernes personale og frivillige.

KFUM TOUREN EVENTS

Der afholdes seks events, hvor brugere fra deltagende væresteder kan deltage på både gå- og cykelruter af varierende længder og sværhedsgrader. Hver event afholdes et nyt sted for at give alle deltagende væresteder lige muligheder for at deltage. Der udsendes invitation til de institutioner, som er med i KFUM Touren.

Til KFUM Koppen 2019 modtager deltagere på KFUM Touren følgende præmier fordelt på antal gennemførte events:

  • 1 event:      Surprise
  • 2-3 events: Bronzemedalje
  • 4-5 events: Sølvmedalje
  • 6-7 events: Guldmedalje

KOMMENDE EVENTS

  • 1. event: Den 24. september i Strib
  • 2. event: Den 29. oktober i Haderslev
  • 3. event: Den 6. december i Odense
  • 4. event: Den 5. februar 2019 i Varde
  • 5. event: Den 11. marts 2019 i Lemvig
  • 6. event: Den 25. maj 2019 ifm. KFUM Koppen i Kolding

HVORDAN MELDER VI OS TIL?

Hvis I er interesserede i at deltage i KFUM Touren eller har lyst og mulighed for at afholde et event, så kontakt projektkonsulent Malene Simonsen på masi(at)kfumsoc.dk eller 5116 9059 og få en uforpligtende snak.

DELTAGER-MATERIALE

Ved tilmelding modtager I - foruden rygsække til de tilmeldte brugere - plakater med information om projektet.

FLYERS, BROCHURER, KLIPPEKORT M.M.

Hvis I ønsker hjælp til udvikling af grafisk materiale i forbindelse med KFUM Touren, fx en lille flyer til bordene i caféen, et ”kaffe-klippekort” til de deltagende brugere eller en brochure til opslagstavlen, så er I altid velkomne til at kontakte os.

Ud fra jeres ønsker kan vi relativt hurtigt få lavet nogle enkle, grafiske løsninger, der passer til jeres behov. Disse vil blive sendt til jer i word- og pdf-format, hvorefter I selv kan printe materialet i det ønskede antal i den ønskede kvalitet. Nedenfor finder I eksempler på materiale udarbejdet til forskellige væresteder i forbindelse med KFUM Touren.

 

Behandling, rådgivning og omsorg til mennesker i udsatte livssituationer

KOMMENTAR: Forbyd dyre lån og forebyg fattigdom

Horribelt dyre lån fører ofte til en gælds- spiral, som øger udsatte menneskers fattigdom. Politikerne bør gribe ind, mener KFUM's Sociale Arbejde.

KOMMENTAR: Urimelig ulighed i sundhed

Socialt udsatte mennesker lever i snit 19 år kortere end resten af befolkningen. Sundhedssystemet skal være bedre til at hjælpe i tide.

KOMMENTAR: Hjemløse har brug for bedre hjælp

KFUM's Sociale Arbejdes generalsekre- tær, Morten Skov Mogensen, mener, at hjælpen til landets hjemløse er helt utilstrækkelig.