NYE VEJE UD AF ENSOMHEDEN

Dette projekt, som Y's Men International Region Danmark har valgt at udpege som deres Regionsprojekt 2019/2020 og dermed støtte, har som formål at hjælpe 2.800 mennesker - både enlige og sårbare familier - ud af ensomhed.   

  

OM NYE VEJE UD AF ENSOMHEDEN

De danske Y’s Mens klubber støtter i 2019 og 2020 ”Nye Veje ud af Ensomheden”, hvis formål er at hjælpe 2.800 mennesker – både enlige og sårbare familier – ud af ensomhed. Indsatsen forventes at knopskyde og få større og varige positive effekter på livskvaliteten for tusindvis af mennesker i udsatte livssituationer. 

I KFUM’s Sociale Arbejde møder vi mange ensomme mennesker – især på vores sociale caféer og i familieklubberne. Fællesskabsmålingen fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, viser, at hele 22 procent af den voksne danske befolkning oplever sig udenfor eller på kanten af samfundets fællesskaber. Også familier oplever ensomhed og kan derfor føle sig ekskluderet fra samfundets fællesskaber. Projektet vil også udarbejde metoder og opsamle erfaringer, der kan bruges af andre organisationer.

Vi vil skabe veje ud af ensomheden ved at involvere mennesker i et frivilligt fællesskab i den sociale café eller i familieklubben, som dermed får styrket deres eget netværk. Nogle bliver måske frivillige i at skabe fællesskab for andre, mens andre bliver brugere af de tilbud, vi har i familieklubben eller den sociale café.

Y’s Men International Region Danmarks Regionsprojekt 2019-2020 vil over et år involvere minimum 400 sårbare mennesker i frivilligt arbejde, som kan støtte yderligere 2.400 mennesker i at danne netværk og fællesskaber og derved finde vej ud af ensomhed.

Læs mere på www.ysmen.dk 

VIL DU VIDE MERE?

Vil du vide mere, så kontakt udviklingsleder Michael Seeberg på ms(at)kfumsoc.dk / 2896 2070.

Behandling, rådgivning og omsorg til mennesker i udsatte livssituationer

KFUM's Sociale Arbejde i nødbered- skab for socialt udsatte og sårbare

Virus-situationen medfører desværre ændringer i vores tilbud til socialt udsatte mennesker for at forhindre smittespredning.

Ensomme mennesker finder nye fællesskaber

Støtte fra de danske Y's Mens klubber er med til at hjælpe hundredvis af ensomme mennesker ind i fællesskaber ved at blive frivillige

Provsti og social café øger diakonalt samarbejde

På Djursland vil Norddjurs Provsti og KFUM's Sociale Arbejde fremover arbejde tættere sammen om diakonale, sociale tilbud